Het is van groot belang om je hekwerk goed te beveiligen. Op die manier houd je inbrekers buiten.

Allereerst maak je het de inbrekers zelf al lastiger om binnen te komen. Voordat ze binnen kunnen komen zullen ze immers eerst de sloten van het hekwerk open moeten maken of breken, voordat ze bij het huis kunnen aankomen om daar het inbreken voort te zetten.

Daarnaast is het ook een mentale drempel voor de inbrekers. Wanneer er geen hekwerk aanwezig is, kunnen inbrekers in geval van nood zo weer vluchten. Ze worden nergens door gehinderd en zijn dus in mum van tijd verdwenen als het echt nodig is. Als er een hekwerk aanwezig is, dan is dat niet het geval, en zullen ze altijd nog weer het hekwerk moeten omzeilen of er bijvoorbeeld overheen moeten klimmen. Dat is niet het geval als ze het hekwerk hebben geforceerd en het slot hebben geopend. Op die manier kan het hek door de inbrekers worden opengezet zodat ze in geval van nood snel kunnen vluchten.

We geven enkele tips van slotenmakershoorn.nl over hoe je het hekwerk het beste kunt beveiligen.

Allereerst zou je om twee spijlen in het midden van het hek een slot kunnen aanbrengen die de twee delen van het hek bij elkaar houdt. Dit is de goedkoopste manier om het hekwerk te beveiligen. Je hangt als het ware een hangslot om het hek heen, waardoor het hek niet meer eenvoudig geopend kan worden. Het voordeel hiervan is, zoals voor de hand liggend is, de lage kosten: er hoeft enkel een korte ketting en een gecertificeerd hangslot aangeschaft te worden, en wellicht hebt u al een dergelijk slot en / of ketting liggen.

Een andere wijze is door een speciaal slot, bestemd voor hekwerken in het hekwerk te bevestigen. Op die manier is het slot als het ware geïntegreerd in het hekwerk, en is het veel minder lastig om het hek snel te sluiten. Bovendien zijn er sloten die vanzelf op slot gaan zodra het hek gesloten wordt. Je hoeft dan dus niet speciaal het hangslot om de spijlen te hangen, wat met de vorige optie wel het geval is.

Al met al is het dus belangrijk het hekwerk goed te beveiligen. Op die manier voorkom je zoveel als mogelijk dat er ingebroken wordt, al zul je dat helaas nooit honderd procent kunnen garanderen.