Omheining is uiteraard een van de eerste stappen in terreinbeveiliging. Een volledige terreinbeveiliging op een bedrijventerrein wordt gelukkig steeds populairder. Inbraken nemen helaas nog steeds toe en zowel particulieren als bedrijven willen uiteraard dat hun eigendom goed en wel wordt overgeslagen door inbrekers. Dit kan namelijk een hoop leed, schade en uirteraard kosten beperken. Juist daarom geeft een goede terreinbeveiliging zo’n fijn gevoel.

Criminaliteit op bedrijventerreinen

Kleine criminaliteit zien we steeds vaker op bedrijventerreinen. Denk aan zaken als koperdiefstal, inbraken of volledig wegnemen van voertuigen en het wegnemen van diverse apparatuur. Vaak wordt er door de criminelen gericht op bepaalde delen van een pand of terrein welke niet goed zichtbaar zijn vanaf de openbare weg zodat men ongestoord hun gang kunnen gaan. Preventie van inbraken en andere criminaliteit heeft uiteraard de voorkeur. Gelukkig kunnen ondernemers zelf ook veel doen aan een veiligere werkomgeving. Veel zwakke plekken in de beveiliging kunnen worden verholpen door goede organisatie. Om te helpen met het optimaliseren van de terreinbeveiliging hier wat tips.

Tips voor terreinbeveiliging

  • Zorg dat het bedrijfspand aangesloten zit op een alarmcentrale. Zo kan er een snelle opvolging plaatsvinden wanneer er iets aan de hand is. Ook kunnen de camera’s dan reageren op de alarmmelding zodat direct al actie wordt genomen om de daders te kunnen pakken
  • Zorg er voor dat de begroeiing in de tuin niet te hoog komt. Zo kan er niemand zich verschuilen achter de beplanting waardoor het terrein een stuk overzichtelijker en minder toegankelijk wordt gemaakt voor indringers.
  • Zorg er voor dat men niet zomaar binnen kan kijken maar zorg voor raambekleding zoals lamellen of luxaflex. Zo wordt het voor indringers moeilijker in te schatten wat zich binnen bevindt en hoe de situatie is.
  • Maak gebruik van goed kwalitatief hekwerk rondom het pand, al dan niet met beveiliging aan de poort.

Verlichting is erg belangrijk bij beveiliging. Wanneer een pand slecht verlicht is maakt het deze veel toegankelijker omdat men dan ongezien rond kan sluipen. Zorg bijvoorbeeld voor verlichting met bewegingsdetectie of verlicht bepaalde strategische punten.